75 méhcsalád
Kiváló minőségű termelői méz
Szeretjük a méheket!

Flora méhészet

méhészet a méhek mesterséges tartását, az általuk gyűjtött és elkészített termékek kinyerését jelenti. Magyarország déli régióiban kifejezetten kedvezőek a természeti adottságok a méhészet szempontjából. Viszonylag hosszú a mézelő növények virágzási időszaka, amely alatt a méhek nektárhoz juthatnak.

Családi vállalkozásunkkal 2013-ban kezdtünk el méhészettel foglalkozni, akkor 10 családdal. Napjainkra méhállományunk 75 családra nőtt.
Fő célunk nem csak a minőségi méztermelés, hanem ugyanolyan fontosnak tartjuk méhállomány számának növelését, illetve az egészséges, fertőzésektől és betegségektől mentes családok nevelését is.

Amennyiben felkeltette érdeklődését tevékenységem, és az általunk forgalmazott méz,  úgy várom érdeklődését, jelentkezését a KAPCSOLAT fül alatt található elérhetőségeken!

 

Nagy Attila
méhész

Mézeink 

Vegyes virágméz

Vegyes virágméz

A vegyes virágméz minden olyan méz, ami több virágfajta mézét tartalmazza. Így a növény, amiről gyűjtik és maga a méz is nagyon változatos lehet.

Napraforgó méz

Napraforgó méz

A napraforgó méz aranysárga színű, aromás, de enyhén savanykás ízű, gyorsan kristályosodó fajtaméz. Magas ásványi anyag tartalmának köszönhetően erősítő, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, lázcsillapító és vizelethajtó hatású. Fogyasztása jótékonyan hat a belekre, szívre, gyomorra, vesére, tüdőre. 

Akác méz

Akác méz

Világos, áttetsző zöldessárga színű, akácvirág-illatú méz, ami minősége miatt hungarikumnak számít. Nem csak az akácvirágból készült tea, de az akácméz is ajánlott emésztési zavarok oldására, valamint fertőtlenítő hatása révén köhögéscsillapításra, torokfájás enyhítésére és immunerősítésre is alkalmas. Magas kalciumtartalma miatt az akácméz van a legjobb hatással a csontképzési zavarokra, vastartalma pedig a vérszegénységre nyújt problémát.

Hárs méz

Hárs méz

Színe változatos, a világossárgától a borostyánsárgáig terjed, íze nagyon erős, kissé kesernyés, illata intenzív, hársillatú.
Ajánlott megfázás, esetén. Fogyasztása torokgyulladás, köhögés és lázzal járó betegségek vagy az idegesség, nyugtalanság, álmatlanság leküzdésére is javasolt.

Repce méz

Repce méz

A repceméz nagyon krémes, mely gyorsan képes kikristályosodni. Nagyon erős fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatással bír, de gyomorsavtúltengés ellen is kiváló.

Erdei gyümölcsös krémméz

Erdei gyümölcsös krémméz

Ez a mézfajta szintén a virágok nektárjából készül, melyet 100% erdei gyümölcs hozzáadásával krémesítünk.

Virágporos propoliszos krémméz

Virágporos propoliszos krémméz

Ezt a mézet virágpor és propolisz hozzáadása után krémesítjük.

FLORA MÉZ – NAGY ATTILA
7362 Vásárosdombó Béke u 16.
(+36) 70 200 6435

Származási hely: Magyarország, Baranya megye

Fogyassza mézeinket egészséggel!

Köszönjük a bizalmat!

A FLORA méhészet készséggel áll rendelkezésére!